Sunday, July 6, 2008

Street couture


Intr-un fel sau altul, probabil ca Parisul ramane the Fashion City number 1 in lume. Dincolo de faptul ca aici sunt concentrate toate marile nume de couture sau toate marcile de parfum, orasul are un je ne sais quoi dintr-o categorie din care fac parte, cred, New York, Milano si poate si alte cateva, dar ramane, totusi, un je ne sais quoi parisien style quite unique. Pe bicicleta, in metrou sau in parc, la picnic, the French people afiseaza de multe ori un stil relaxat si totusi atat de chic, un mélange de toate genurile si simetriile care, dincolo de orice extravaganta, devine o declaratie pentru estetic.
Géraldine Dormoy e o jurnalista al carei blog, Café Mode, a fost cumparat de L'Express si a ajuns sa fie bloggeritza de profesie (mai precis "bloggeuse influencer" conform fisierului meu de presa si tocmai a fost invitata de LV la Hong Kong - the Soundwalks story, yes). Dupa modelul The Sartorialist, in timpul Fashion Week Homme, Géraldine a fotografiat si oamenii din culise, cei care nu sunt pe podium dar isi afiseaza propriul stil de scena, via L'Express aici.
Ce-mi place in the Paris lifestyle e ca, in general, te poti imbraca oricum si nimeni nu se va uita ciudat la tine. Sau, chiar si daca vor intoarce capul dupa tine, nu te vor claxona, fluiera, acosta si alte gesturi din registrul oh so famous... beurk. And I shall so miss the vintage - second hand shops, Rbk, u know why, probabil ca am petrecut ore in Vertiges (langa centrul Pompidou) si Free'p'Star sau Le Coiffeur in Marais, unde, nu-mi explic cum, o energie se pune brusc in miscare, te regasesti printre munti de haine cu piese atemporale si cu bugete in general intre 5 si 20 de euro (uneori negociabil, victorie personala inregistrata azi, a smile can make merveilles) si incepi sa sapi ca dupa niste comori ascunse, nestiind niciodata ce te va pandi dupa fiecare umeras. O lista a acestor places "merveilles" daca sunteti prin Paris, gasiti tot via Géraldine aici.

No comments: