Tuesday, July 22, 2008

Book, books, livre, livres


Imi place bookblog. Imi place cand oamenii se preocupa de carti cu delicatete. Incerc sa mi-i imaginez pe cei care scriu aici ca pe niste personaje cu barba desemnate sa citeasca toate cartile din lume si care apar din cand in cand de prin rafturile bibliotecii cu ochelarii strambi si transfigurati de un cuvant nou. Da, stiu, nu merge imaginea asta. Rewind. :)
Asa ca o sa ma gandesc la un fel de usa pe care o deschid acesti "critici prietenosi" iar eu o sa intru cu o cafea.

Printre altele, un articol aici despre campaniile pro-lectura in Romania. Si apoi voiam sa ajung la book crossing. Un fel de biblioteca planetara sau carti in libertate - concept inventat de un american pe nume Ron Hornbaker in 2001, a kind of social network cu un scop aparte: "the act of releasing books “into the wild” and then following their journeys and the lives they touch." Pe banci, in tren sau in cabinele de telefon poti gasi o carte lasata special pentru tine. O citesti si apoi o lasi mai departe, somewhere else, pentru a fi descoperita si de altcineva. In felul acesta, cat timp o tin paginile, va duce povestea mainilor tale mai departe catre alte si alte maini.
"Brother, can you spare a book?"

1 comment:

catin.ca said...

ar mai fi si SchimbDeCarti.ro . e tare simpatica ideea: intr'un loc dinainte stabilit, cafenea ori ceainarie, lumea vine cu carti sau fara, povesteste, ia carti, da carti si leaga prietenii.din pacate acum vara e pauza