Thursday, July 24, 2008

Storytelling...suite (I)

Storytelling-ul imi va ocupa mintea o buna bucata de timp. Implicand aspecte destul de diferite dans mon esprit.
Astazi o sa iau un unghi sa-l intorc pe cateva parti dupa ce am vazut un documentar despre Gutenberg si ce-a urmat pana la ceea ce numesc ei azi "social media". 
Blogger-ul, de exemplu. A aparut prin 1999 . Prin urmare ceea ce ar fi "social networking" si-a cam marcat debutul.  Apoi restul. Diversitatea. Photoblog, video blog, sketchblog, podcasting, micro-blogging. Social media. Consumatorii de media devin producatori de media. Conceptele de "masa" sufera transformari. De la "mass appeal" cauti "relevanta catre individ". Incepi sa te gandesti ca dintr-un birou s-ar putea sa nu ai nici o idee adevarata si ca poate ar trebui sa iesi sa cam traiesti viata. Sa cunosti omul de langa tine. Sa stii ce poveste sa-i spui. Sa-i vorbesti pe limba lui pentru ca stii sa o vorbesti si pe a ta. Si nu ai imprumutat-o de la spuma breslei. Pentru ca stii ce vorbesti. Pentru ca stii sa vorbesti. Si prin repere, analogii, simboluri ii spui de fapt ce vrei sa spui. Si pentru ca fiecare are o poveste. The small can now challenge the big.
aici, A Storied Career, despre storytelling si social media. si aici despre blogging & stories si further more despre "all sorts of traditional and postmodern uses of storytelling".

No comments: