Saturday, July 26, 2008

Perfect breakfast


Breakfast. Trebuie sa fie momentul meu favorit. In Londra a inceput de fapt pe la 3 dimineata pe bacul care ne transporta intre doua lumi. Un fel de mall plutitor cu vreo trei etaje, pline de magazine - duty free - si cafenele&restos. Am regasit Costa: cafeaua mocha si blueberry muffin-ul. I'm a coffee girl la orice ora din cele 24.  Which reminds me: "I'm so cheap, you can buy me with a coffee..." 
Later in that morning, the second breakfast of the day. Perfect. Because of the carrot cake. Unul din obiectivele mele in calatorie. Sunt foarte anglo saxona in ale desertului desi traiesc in tara patiseriei. Cum poate fi ceva atat de bun? Mesmerizing... 
Chez moi, varianta French - petit déjeuner - in ultima luna inseamna: Sissi, "bonjour" la toate cafenele din colt cu dansul scaunelor de dimineata, Delmontel cu pain au chocolat aux amandes, parcul unde nu avem voie sa hranim porumbeii si case cu multe flori la ferestre uriase. Totul vazut prin gust de café crème. Si uneori se amesteca toate pentru ca am intarziat mult prea mult si trebuia sa ajung la metrou cu jumatate de ora inainte iar Sissi insista sa manance toata iarba din cartier.
But my perfect breakfast moments raman cu mine. Senzatie dupa senzatie intr-un colt de contemplare a simplului fapt ca e dimineata in fiecare zi. Maine as vrea sa ma trezesc la Amsterdam cu speculoos. Viata prin gust de scortisoara e mai frumoasa. 

No comments: