Thursday, June 26, 2008

Romania, destinatie 'necunoscuta"


Am  vrut sa va arat pagina asta pe care am descoperit-o in ultimul numar din Elle, era a doua oara in aceeasi zi cand dadeam peste Romania in presa franceza. Primul lucru a fost o fotografie in Le Parisien cu un tigan mandru de bicicleta sa Velib pe strazile Brasovului. Amanuntul inedit pentru francezi era ca aceste biciclete Velib apartin primariei Parisului si fac parte din sistemul de inchiriere la ora sau pe zi, implantat peste tot in orasul asta de un an. Respectiva bicicleta iesise din perimetrul ei obisnuit si ajunsese, ratacindu-se nu stie cum, (well!) vreo 2000 de km mai departe. Funny. Sau not quite. As a Romanian being in Paris. 

Mai departe insa, ceva cu totul diferit. Pagina din Elle prezinta recomandarile turistice ca tot vine vacanta (for some!). Si Romania e printre ele. "Belles natures, belles cultures". How 'bout that? Asezata langa Bolivia "acoperisul lumii"si Peru "imperiul soarelui", iat-o pe Romania "cea putin cunoscuta". (interesanta alegere de tari, nu?). Ce prezentam lumii? Carpatii si a lor ruralitate personificata prin carute (paragraful respectiv suna ca o incurajare pentru castigarea primului loc in topul "Curiozitatile lumii"), Bucovina cea spirituala cu manastiri "unice in lume", salbaticia si pelicanii Deltei si Sibiul, évidemment, (cheers Miss Cri!) cu Pietele sale. De remarcat circuitul - "Comorile Romaniei" care costa nu mai putin de 997 euro pentru 7 nopti (avion si cazare). 

1 comment:

Anonymous said...

cat de draguuuuut :) sa va mai spun ca sibiul e in top 20 al celor mai vizitate orase pentru turism cultural in 2007. mai multe, aici: http://www.sibianulonline.ro/ultima-ora/sibiul-a-devansat-bruxelles-ul-la-turism-cultural-2648174