Monday, August 24, 2009

Snow queen & asparagus

I-as fi pus numele de Rei unei picaturi de mare si probabil nici unul nisipului.  Rain drops as only the young shoots of asparagus are eaten. Dupa prima muscatura, timpul s-a scurs, e tarziu. Intamplarea a facut ca tu sa petreci prea multe zile admirand planta verde pe toate partile. Intr-o dimineata te-ai impiedicat de ea pe o carare si ai vrut sa o ai si tu in fereastra langa o coarda sparta de chitara si flori de gheata iarna. I-au crescut ghimpi, ai lasat-o pentru a nu-i vexa singuratatea. I-ai pus o palarie lasand-o sa creada ca poate fi invizibila. Nu te-ai putut decide niciodata sa o despici si ai continuat sa astepti momentul potrivit. Intre timp, miile de Rei tanjeau pe tulpina bronzandu-se la umbra inselatoare a sticlei. Si apoi, s-au conturat si deformat alte sute de mii de Rei, fara ca timpul sa aleaga pentru tine desi ai numarat fiecare secunda. Nu ti-a spus nimeni niciodata cum sa acordezi un pian ale carui clape s-au ros iremediabil asteptand solistul celui mai faimos ateneu din lume. 

2 comments:

thebugdesign said...

Circula pe bloguri un premiu de aur insa cum sunt prea lenesha pentru formalitati si nici nu-mi place aurul iti dau eu in data de 25 august, la ora 12:36 (PM) un premiu echivalent care nu poate fi vazut decat de o anume manga girl:). Uite'asa, fiindca asa am eu chef dupa ce am citit aici.

anitza said...

E un fel de "carpe diem" - asa cum spune Horatiu - dar el nu umbla cu astfel de exemple...auzi asparagus...si daca musti din el cand e mai batran oare nu mai are gust :)? Gaina batrana face ciorba buna :) In functie de "instrument" legea firii se aplica altfel :)